Vegetariska pumpa- & sötpotatiswraps

Kommentera

Ikväll blev det vegetariska wraps med pumpa- och sötpotatispuckar till middag. Det gick extremt smidigt och fort att tillaga och det enda du egentligen behöver göra mer än att steka biffarna är hacka de grönsaker du önskar ha i. Mitt mål är att successivt kunna utesluta kött från min kost och i längden bli vegetarian. Det ultimata vore självklart att så småningom även kunna stryka mejeriprodukter och bli vegan i slutändan. Vilket absolut inte är en omöjlighet! Dock skulle jag nog sakna osten ganska mycket till en början och eventuellt ägg på mackan emellanåt, men sådant kommer man ju lätt över när man tänker på hur förjävligt en del djur egentligen har det!

Du behöver:
1 paket pumpa- och sötpotatispuckar.
1 grönsallad
1 knippe rädisor
1 gurka
Kvisttomater  
1 fetaost
2 lime
Tacobröd

Dressing:
1 burk crème fraiche 
Currykrydda
Gurkmeja 

Gör såhär
Det känns nästan inte som att det är någon idé att ens berätta hur du tillagar den här rätten? Jag menar, det är så få ingredienser och det mesta talar för sig självt. Stek puckarna på medelvärme och låt de bli gyllenbrunt fina i pannan under tiden du hackar upp grönsakerna. Rör ihop en currysås bestående av en burk crème fraiche, blanda ner önskad mängd curry och sedan ett par stänk gurkmeja för att få till den gula färgen. När du har preppat din wrap avslutar du med att sprinkla över fetaosten och pressa en limeklyfta för att få till en god syrlighet. Voilá!