Brainstroma

Kommentera

Jag ligger raklång över min säng, i mitt sovrum där kläder ligger obrytt över golvet och bildar en slags vertikal garderob. Om jag blev ombedd att definiera vad höjden av ohygieniskt är så skulle svaret förmodligen bli jag själv på grund av rådande bihåleinflammation, det är åtminstone så det känns just nu. Urlakad och glamorös. Med andra ord har jag inte en tid att passa imorgon och tänkte därför ge skrivandet ett försök då min kreativitet har som mest aktivitet nattetid. 'Brainstorma', som för övrigt var det mest utnötta ordet under mina tre gymnasieår. 

Det största problemet som grundar sig i min skrivtorka är nog att jag ställer för höga krav på mig själv och att jag är en perfektionist. Helst skall varenda blogginlägg kännas som det skulle kunna platsa i en av New York Times kolumner. Det tar bort så mycket av det roliga att behöva känna en slags prestationsångest varje gång jag knappar in inloggningsuppgifterna på blogg.se. När jag blickar tillbaka på en av mina äldre bloggar som jag drev under mina mellersta tonår så är mina texter vedervärdiga, osammanhängande och saknar helt struktur, men trots det så njöt jag mer av det då. Jag skrev om prick det som föll mig in, det kunde vara exakt vad som helst och innehålla alldeles för många skiljetecken.

Summan av kardemumman är att jag måste lära mig att sänka förväntningarna och ge skrivandet mer fria tyglar (men med bibehållen struktur) och påminna mig själv oftare om att skriva både skall vara lättsamt och roligt! 

Att ställa sig frågan vad man själv skulle vilja läsa om är en bra utgångspunkt!