Avokado med skagenröra

Kommentera

Ända sedan attentatet hände i fredags har jag varit fylld av både olust och melankoli. Det var som all luft gick ur kroppen och den inspiration jag tidigare kände blev som bortblåst, möjligtvis på grund av att det någonstans inte kändes "rätt" att skriva om glada saker när det skett en sådan tragedi. Jag har följt livesändningarna slaviskt, blivit väldigt berörd och gråtit över den extremt fina enighet som uppstod mellan människor. Hatet får aldrig vinna och det tycker jag att vi nu har bevisat efter den här fruktansvärda händelsen. Men någonstans i den djupa sorg måste livet ändå fortsätta och det får inte stoppa oss från att leva våra liv så som vi gjorde innan. Tillsammans tar vi oss vidare, tillsammans är vi starka och kärleken övervinner allt!

Jag har med andra ord inte speciellt mycket roligt att bjuda på från idag då jag inte varit direkt produktiv. Inte mer än att jag för en stund sedan slängde ihop ett nyttigt kvällssnack bestående av avokado, skagenröra och citron. Antingen kan man skära avokadon i två halvor, avlägsna kärnan och fylla hålet med en klick skagen på tio sekunder. Jag valde dock att gröpa ur och pressa ner en skvätt citronsaft i en mindre skål för att därefter röra ihop innan fruktköttet åkte tillbaka i skalet igen. Tar kanske max en minut extra att slänga ihop och i mitt tycke blir resultatet aningen godare när smakerna får beblandas och lära känna varandra lite mer.